Дъщерята на крал Фелипе VI се закле в конституцията навръх 18-ия

...
Дъщерята на крал Фелипе VI се закле в конституцията навръх 18-ия
Коментари Харесай

Испания обхваната от „Леонормания“

Дъщерята на крал Фелипе VI се закле в конституцията точно на 18-ия си рожден ден
Леонор Испанска към този момент е престолонаследничка и може да замества татко си

Рейтингът ѝ на утвърждение доближи 63%

С убеден глас, в грациозен бял костюм с панталон и вързана на опашка коса принцеса Леонор Испанска се закле точно на 18-ия си рожден ден в конституцията на страната и стана публично престолонаследничка.

Ръкопляскаха ѝ бурно татко ѝ крал Фелипе VI, нейната майка кралица Летисия, сестра ѝ София, всички членове на Генералните кортеси - двукамарният парламент, състоящ се от Конгрес на депутатите и Сенат. На тържествената гала участваха също по този начин министър председателят Педро Санчес, както и някогашните министър-председатели Хосе Луис Родригес Сапатеро, Хосе Мария Аснар, Мариано Рахой и Фелипе Гонзалес. Липсваха обаче представители на отцепническите националистически партии на Каталуня и Страната на Баските, които ненавиждат монархическата институция. Но този протест не помрачи историческото за Испания събитие, което приключи с осъществяването на националния химн от Кралската армия, плюс 19 топовни гърмежа пред историческата катедрала “Алмудена ”.

Така на 31 октомври 2023 година се “роди ” бъдещата кралица на Испания, а народът ѝ бе налегнат от същинска “Леонормания ”. Констатираха го в просторни репортажи редица национални малките екрани и авторитетни вестници освен в Европа, като присъстващите на събитието кореспонденти подчертаха до един, че осемнайсетгодишната престолонаследничка в родината си към този момент е кумир и за млади, и за остарели.

Според социологическите изследвания от последните дни рейтингът ѝ се е повишил внезапно, достигайки утвърждение от 63 на 100, като тя е спечелила благосклонностите на сънародниците си със своята младост, сините си очи, русата си коса, само че най-много с постъпването си през предишното лято във военната академия на Сарагоса за асимилиране на армейските науки.

И в този момент испанците са обнадеждени, че хубавата, енергична и умна Леонор може освен да върне доверието в монархията, поизгубено през последните години от любовните и финансовите кавги на дядо ѝ Хуан Карлос, както и от далаверите на нейните лели и сестри на Фелипе VI - Елена и Кристина.

Наследничката на короната съгласно болшинството от сънародниците ѝ е в положение да завоюва нови симпатизанти на монархията и да сплоти страната в името на нейния стопански разцвет и заемането на подобаваща за нея значима роля в Европа и в света.

Все задания, които би трябвало да взема решение на първо място бащата на Леонор - Фелипе VI, само че тя към този момент ще бъде негова първа помощничка. Още повече, че днешната клетва ѝ дава опция освен да го наследи, само че и да го замества при неявяване или болест. Като в крачка ще би трябвало да усвоява и държавните каузи, само че сигурно ще ѝ е елементарно, тъй като най-малко към този момент е окрилена от любовта на сънародниците си.

Колкото до упрекваните в корупция дядо и лели, то във вторник те не участваха на клетвата на Леонор в Генералните кортеси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР